• Om mig Linda
  • Om Astir-Azalea
  • Om Tyra
  • Kontakta mig
  • Solvalla stafett - tävlingsdebut för Plexus

     

    Lördag 15 augusti - Vi vaknade upp på morgonen och jag kände mig ganska lugn. Gjorde det vanliga rutiner; rasta hundarna och ge dom mat. Vi skulle inte starta förrän 12.20, så det var inte så viktigt att stressa med maten på morgonen. De fick mat vid 8 tiden och rikligt med vatten.

    Väl på plats i Solvalla var det ganska pirrigt - träffade vår tredje person i laget, har aldrig träffat dom tidigare. Isaak och hade en hane som är blandras av Vorsteh/Ungersk Vizla.

    Vår första start skulle jag inte beskriva som världens bästa, då vid starten blev Plexus så förvirrad vad som pågår då han hade aldrig varit med nån masstart tidigare. Så han började nafsa på en hund, jag trodde han skulle sluta men han slutade aldrig så jag bromsade och korrigerade honom. Då fungerade det bättre. Vi sprang om en kille med en hovawart utan problem, det glädjer mig! Sedan var jag bakom mannen med Beauceron som Plexus nafsade på i början, var bakom honom hela tiden. Jag fick mjölksyra i benen och armar, hade inte värmt upp jättenoga innan, en lärdom inför söndagen!

    Vår kickbike ekipage Isaak och hunden Cody gjorde ett galant jobb, och vår cykelekipage Julia med strävhårig Vorsteh Noa. Vi kom 2:a plats av 6 lag. Väldigt kul!

    Söndag 16 augusti - Samma rutiner på morgonen. När vi var på plats i Solvalla kände vi oss mer säkrare, visste vad som pågår, Plexus var lugnare. Starten var klockren, då jag väntade 1-2 sekunder för att hamna bakom killen med Beauceron. Då kom jag jämsides med en tjej, Plexus uppträdde sig bra men jag ville inte utsatta honom att springa för länge jämsides med en hund, så jag saktade lite och hamnade bakom tjejen. Höll i samma placering hela varvet, riktigt bra! Plexus lärde sig att springa rakt och felfritt, även sprang vi om killen med Beauceron när han ramlade för hunden började busa med honom. Omkörningar klarar Plexus rätt okej, skönt det!

    Isaaks handler hade problem med sele på Cody, så de kom inte iväg förrän 2 minuter senare, så vi hamnade 4:e plats, jag är så säker på att vi skulle ha kommit 1 eller 2 plats om allt hade gått felfritt då jag sprang 100 gånger bättre på söndagen. Hade värmt upp ordentligare innan :)